Anasayfa » Videolar » Bu Eşyalar Kimin?
Bu Eşyalar Kimin?
Tap to Unmute
Next Video
Çocuğunuzun Yüz Yüze Eğitim Sürecini Nasıl Destekleyebilirsiniz?
Cancel
0 Like
0 Dislike Please login to vote
Watch Later
Report
Gece Modu
More
Please login to report!
Bu Eşyalar Kimin?
views 0 view
1 Ekim 2021
like 0 like
dislike 0 dislike
Paylaş
Birlikte Yapıyoruz 84/87
87 video

“Bu Eşyalar Kimin?” isimli etkinlikte aile bireylerine ait eşyaları karıştırıp çocuğunuzun bu eşyaların kime ait olduğunu bulmasını sağlayabilir ve eşyaları ayırarak yerlerine yerleştirmesi için onu yönlendirerek ev işlerinde kendi sorumluluklarının farkına varması için onu destekleyebilirsiniz. Çocuğunuz bu etkinlikte ev işlerine yönelik sorumluluklarının farkına varırken aynı zamanda çorapları ve terlikleri kişilere göre ayırdığı için nesneleri özelliklerine göre eşleştirecek ve gruplandıracak. Şimdi gelin birlikte “Bu Eşyalar Kimin?” etkinliğini nasıl uygulayabileceğinizi inceleyelim.


Etkinlik malzemeleri nelerdir?

Bu etkinlikte anne, baba, çocuklar veya evde kimlerle yaşıyorsanız onlara ait çoraplara, terliklere, pantolonlara ve tişörtlere ihtiyacınız var. Eşyaları siz istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz.


Etkinliği nasıl uygulayabilirsiniz?

  • Etkinlik malzemelerini hazırlayın ve birlikte halının üstüne oturun. Çocuğunuza bu etkinlikte neler yapacağınızı kısaca açıklayın. “Bugün seninle bazı eşyaları ayıracağız ve sonra yerlerine yerleştireceğiz.” diyebilirsiniz.
  • Çorapları karışık olarak çocuğunuzun önüne yerleştirin. Çorapların kendisine, kardeşine, babasına ve size ait olanlarını çift olarak bulup ayırmasını isteyin. Sonra da büyük ve küçük olanları ayırmasını isteyin.
  • Bu çorapları çift olarak birlikte katlayarak çekmecelerdeki yerlerine yerleştirmesini isteyin.
  • Terlikleri de karışık olarak çocuğunuzun önüne yerleştirin. Sonra da sırayla terliklerin kendisine, kardeşine, babasına ve size ait olanları çift olarak bulup ayırmasını isteyin. Sonra da büyük ve küçük olarak ayırmasını isteyin.
  • Daha sonra bu terlikleri evinizde belirlediğiniz yere yerleştirmesini isteyin. • Pantolonları karışık olarak çocuğunuzun önüne yerleştirin. Pantolonların kendisine, kardeşine, babasına ve size ait olanları bulup ayırmasını isteyin. Sonra da büyük ve küçük olanları ayırmasını isteyin.
  • Bu pantolonları birlikte katlayarak çekmecelerdeki yerlerine yerleştirmesini isteyin.
  • Tişörtleri de karışık olarak çocuğunuzun önüne yerleştirin. Tişörtlerin kendisine, kardeşine, babasına ve size ait olanları bulup ayırmasını isteyin. Sonra da büyük ve küçük olanları ayırmasını isteyin.
  • Bu tişörtleri katlayarak çekmecelerdeki yerlerine yerleştirmesini isteyin.
  • Çocuğunuzla eşyalarını yerleştirme sorumluluğu alması için sohbet edebilirsiniz. “Eşyaların yerine kaldırılması konusunda yardıma ihtiyacımız oluyor. Bugün bu giysiler için yaptığın gibi çamaşırlar yıkandıktan sonra kendi eşyalarını çekmecene, terliğini çıkardıktan sonra dolaba, oyuncaklarını sepetine yerleştirebilirsen çok seviniriz.” diyebilirsiniz.
  • Ev içi sorumlulukları paylaştırırken kız ve oğlan çocuklarınız arasında ayrım yapmamanız çok önemli. Onlara yaşlarına uygun sorumlulukları verebilirsiniz.
  • Sorumluluklarını yerine getirdiğinde çocuğunuzu takdir etmeniz de onun bu sorumlulukları benimsemesini sağlayacaktır.

 


Referans:

AÇEV, ADP Çocuk Etkinlikleri.


Sosyal Medya:

Instagram: https://bit.ly/ACEV-Instagram

Facebook: https://bit.ly/ACEV_Facebook

Twitter: https://bit.ly/ACEV-Twitter

LinkedIn: https://bit.ly/ACEV-LinkedIn


Hayalimiz, erken yaştaki her çocuğun güvende, sağlıklı, mutlu ve öğreniyor olması… Biz AÇEV olarak 26 yıldır ihtiyaç sahibi çocukları ve anne babalarını eğitim yoluyla destekliyoruz. Ülkemizde, erken yaşlardan itibaren gelişimleri desteklenen çocukların, onların bakım ve gelişiminde sorumluluk alan babaların, çocuklarını özgüven ve umutla büyüten annelerin sayısının artması için çalışıyoruz. Gelin siz de bizim hayallerimize ortak olun!

Destek olmak için:

https://fonzip.com/acev/

http://acev.org/bagis-yap

Web sitesi: http://acev.org


AÇEV – İlk6Yıl Mobil Uygulaması https://bit.ly/Ilk6Yil-MobilApp

#davranışdeğişikliği #olumludavranış #okulöncesi #açev #ilk6yıl

Music by: https://elements.envato.com/happy-clappy-JG2U9PH

04:56
Önceki
Pandemi Döneminde Okulları Çocuklar İçin Güvenli Hale Getirmek İçin Neler Yapılabilir?
1 Ekim 2021
Next
Çocuğunuzun Yüz Yüze Eğitim Sürecini Nasıl Destekleyebilirsiniz?
1 Ekim 2021
03:54